Κιρσοί

Home / Κιρσοί

Γιατί θα πρέπει να θεραπεύσω τους κιρσούς μου;

Παρότι οι κιρσοί αποτελούν ένα πρόβλημα που δεν απειλεί συνήθως τη ζωή, εντούτοις μπορεί να δημιουργήσουν από ήπια έως σοβαρή δυσανεξία που οφείλεται στα συμπτώματα που προκαλούν και τα οποία επιδεινώνονται με τα χρόνια. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην αυξημένη πίεση του αίματος μέσα στις φλέβες των ποδιών, που αν αγνοηθεί μπορεί να οδηγήσει σταδιακά ακόμη και στην εμφάνιση επώδυνων πληγών που επουλώνονται δύσκολα (φλεβικά έλκη).

Πέρα από τους ιατρικούς λόγους όμως, υπάρχουν και αισθητικοί λόγοι για τους οποίους πολλοί ασθενείς αναζητούν πραγματική θεραπεία για τους κιρσούς τους.

Αρκετοί ασθενείς έχουν πολλές φορές απογοητευθεί από ψεύτικες υποσχέσεις διαφόρων «σκευασμάτων» ή «μαγικών αλοιφών» που τάχα εξαφανίζουν τους κιρσούς, ενώ στην πραγματικότητα τους μόνους που ωφελούν είναι τις εταιρείες που τις διακινούν…

Υπάρχουν λοιπόν τρείς κύριοι λόγοι για τους οποίους δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε τους κιρσούς και να θεραπεύσουμε την αιτία που προκαλεί αυτή την αυξημένη πίεση του αίματος μέσα στις φλέβες των ποδιών.

Γιατί θα πρέπει να θεραπεύσω τους κιρσούς μου;

1. Οι κιρσοί έχουν συμπτώματα ή και πόνο.

Στην πραγματικότητα αυτό που προκαλεί τον πόνο δεν είναι αυτές καθ’ αυτές οι φλέβες αλλά η αυξημένη πίεση του αίματος μέσα τους. Οι ασθενείς αυτοί συνήθως υποφέρουν στην καθημερινότητά τους και αυτό είναι κάτι που μπορεί να επηρεάζει δυσμενώς τον τρόπο ζωής τους ή την εργασία τους. Πολλές φορές τα πόδια πρήζονται, ενώ τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν, κουρασμένα πόδια, αίσθημα βάρους, κράμπες, κνησμό, «ανήσυχα» πόδια, ή πόνο. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν σύντομα μετά την θεραπεία των κιρσών με Laser.

Γιατί θα πρέπει να θεραπεύσω τους κιρσούς μου;
Γιατί θα πρέπει να θεραπεύσω τους κιρσούς μου;
Γιατί θα πρέπει να θεραπεύσω τους κιρσούς μου;

2. Oι κιρσοί μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο δέρμα ή και πληγές.

Αν και οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν κιρσούς δεν φτάνουν στο στάδιο να αναπτύξουν πληγές («φλεβικά έλκη»), εντούτοις οι περισσότερες πληγές που εμφανίζονται στα πόδια και κυρίως γύρω από τους αστραγάλους, προκαλούνται από τα ίδια αίτια που προκαλούν και τους κιρσούς (αυξημένη φλεβική πίεση). Η κατάλληλη θεραπεία τους, οδηγεί σε απομάκρυνση αυτών των αιτίων και μειώνει δραματικά την πιθανότητα δημιουργίας πληγών στα πόδια.

3. Οι κιρσοί είναι αντιαισθητικοί.

Πολλοί άνθρωποι με κιρσούς έχουν σοβαρό πρόβλημα με την εμφάνιση των ποδιών τους. Αποφεύγουν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που εκθέτουν τα πόδια τους στη θέα των άλλων, ή οι γυναίκες να φορούν φούστες. Αρκετές δε αποφεύγουν γι’ αυτό το λόγο ακόμη και το μπάνιο στη θάλασσα που για τα ελληνικά δεδομένα θεωρείται σχεδόν απαραίτητη καλοκαιρινή απόλαυση και που θα ήταν ευεργετικό για τους κιρσούς. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς μας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εμφάνιση των ποδιών τους μετά την θεραπεία των κιρσών που τους προσφέρουμε.

Με τους σύγχρoνους τρόπους θεραπείας των κιρσών, όπως είναι το Laser, η πάθηση αυτή μπορεί πλέον να αντιμετωπισθεί εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα και αποτελεσματικά.

Δείτε επίσης…

Γιατί θα πρέπει να θεραπεύσω τους κιρσούς μου;

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ