Αγγειολόγος

Home / Άρθρα / Αγγειολόγος
Αγγειολόγος4 min read
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Αγγειολόγος

Ο αγγειολόγος είναι ο γιατρός που διαθέτει εξειδίκευση στην αντιμετώπιση των αγγειακών παθήσεων. Είναι ο μοναδικός γιατρός που είναι κατάλληλος για να διαγνώσει, να καθοδηγήσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την αποκατάσταση των αγγειακών συστημάτων.

Αγγειολόγος

Με ποιες παθήσεις ασχολείται ο Αγγειολόγος;

Το εύρος των παθήσεων που ασχολείται ο αγγειολόγος είναι αρκετά μεγάλο καθώς περιλαμβάνει όλες τις παθήσεις των αγγείων (φλέβες, αρτηρίες, λεμφαγγεία), εκτός των αγγείων της καρδιάς, των πνευμόνων και του εγκεφάλου. Παρακάτω αναφέρονται κάποιες από τις κυριότερες:

Οι κιρσοί αποτελούν την πιο διαδεδομένη φλεβική πάθηση. Είναι οι διατεταμένες (φουσκωμένες) φλέβες που βρίσκονται στα κάτω άκρα.
Διαβάστε περισσότερα για τους κιρσούς…

Ως ευρυαγγείες χαρακτηρίζονται οι λεπτές φλέβες με κόκκινη ή μπλε απόχρωση. Το αίμα που συσσωρεύεται μέσα σε αυτές λόγω βλάβης, προκαλεί την διάταση αυτών των μικρών φλεβών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυτές να γίνονται πλέον εμφανείς κάτω από το δέρμα.
Διαβάστε περισσότερα για τις ευρυαγγείες…

Θρόμβωση χαρακτηρίζεται η συσσώρευση αίματος μέσα σε κάποια φλέβα. Το αίμα δηλαδή σε εκείνο το σημείο πήζει και σχηματίζει θρόμβους. Οι θρόμβοι αυτοί δεν φαίνονται και αυτό είναι που καθιστά την θρόμβωση μία ιδιαίτερα επικίνδυνη πάθηση.
Διαβάστε περισσότερα για τη θρόμβωση…

Η φλεβίτιδα είναι η φλεγμονή στο εσωτερικό τοίχωμα των φλεβών και μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία θρόμβων. Συνήθως εμφανίζεται στα πόδια και στους αστραγάλους.
Διαβάστε περισσότερα για τη φλεβίτιδα…

Αποτελεί πάθηση των λεμφαγγείων κυρίως στα πόδια, που δημιουργεί οιδήματα ακόμη και από μικρή ηλικία.
Διαβάστε περισσότερα για το λεμφοίδημα…

  • Στένωση των αρτηριών στα πόδια

Οι αρτηρίες τροφοδοτούν το σώμα με αίμα. Η αρτηριοσκλήρυνση μπορεί να προκαλέσει στένωση ή και απόφραξη αυτών των αρτηριών κυρίως στα πόδια, κάτι που εκδηλώνεται αρχικά με πόνο κατά την βάδιση. Η εξέλιξη ,εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία, ίσως να είναι επώδυνη ή και καταστροφική για τα πόδια. Η τακτική παρακολούθηση από τον ειδικό αγγειολόγο – αγγειοχειρουργό είτε με φαρμακευτική αγωγή είτε ακόμη και με χειρουργική παρέμβαση εάν χρειασθεί, μπορεί να αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις ή και να σώσει τα πόδια.

  • Ανευρύσματα

Τα ανευρύσματα σχηματίζονται όταν μια αρτηρία διευρύνεται («φουσκώνει») σε κάποιο τμήμα της. Συνήθως δημιουργούνται σε μεγάλες αρτηρίες του σώματος (αορτή) αλλά και των ποδιών και οφείλονται κατά 95% στην αρτηριοσκλήρυνση. Το ανεύρυσμα αποτελεί μια επικίνδυνη πάθηση και χρειάζεται στενή παρακολούθηση αλλά και αντιμετώπιση όταν υπερβεί ένα όριο, ανάλογα με την εντόπισή του.

  • Στένωση των καρωτίδων

Η στένωση των καρωτίδων (οι αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα το πρόσωπο και κυρίως τον εγκέφαλο) οφείλεται και αυτή στην αρτηριοσκλήρυνση. Η σωστή παρακολούθηση με φαρμακευτική αγωγή, αλλά και η θεραπεία της στένωσης όταν αυτή είναι μεγάλη μπορεί να αποτρέψει τον ασθενή από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κάθε αγγειακό πρόβλημα αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, αναλύεται σε βάθος και θεραπεύεται λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή μας. Η ιατρική μας έχει «ανθρώπινο πρόσωπο»

Αγγειολόγος

Ο αγγειολόγος Κωνσταντίνος Λαμπίδης

Ο αγγειολόγος κ. Κωνσταντίνος Λαμπίδης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1991. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου «Porz am Rhein», του Πανεπιστημίου της Κολωνίας στη Γερμανία. Εκεί απέκτησε μεγάλη εμπειρία σε όλες τις σύγχρονες ενδαγγειακές τεχνικές στην Αγγειοχειρουργική. Την εκπαίδευσή του συνέχισε στο «Stony Brook University Medical Center» στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου εξειδικεύτηκε στη σύγχρονη αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων και ιδιαίτερα στην ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση των κιρσών με Laser.

Ο ίδιος έχει ιδρύσει και διευθύνει το πρότυπο Κέντρο Φλεβικών Θεραπειών “Vein Therapy” όπου στοχεύει στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου για την αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων.

Το κέντρο Vein therapy

Το εξειδικευμένο κέντρο φλεβικών παθήσεων Vein Therapy δημιουργήθηκε για να προσφέρει αξιόπιστες λύσεις στις αγγειακές παθήσεις. Διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και ενημερωμένο προσωπικό και το κέντρο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τον πιο σύγχρονο μηχανισμό. Αποσκοπεί στη λεπτομερή διάγνωση και αντιμετώπιση κάθε μορφής φλεβικής νόσου (κιρσοί, ευρυαγγείες, φλεβικά έλκη, θρόμβωση κ.ά.) με γνώμονα πάντα τον ασθενή και τις ανάγκες του.

Στο κέντρο Vein therapy εφαρμόζονται απόλυτα σύγχρονες τεχνικές καθιστώντας με αυτό το τρόπο τη θεραπεία απλούστερη, ανώδυνη και ασφαλέστερη. Το κέντρο χρησιμοποιεί αποδεδειγμένες μεθόδους θεραπείας, με αποτέλεσμα οι ασθενής να έχουν μία θετική εμπειρία και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Δείτε επίσης…

Αγγειολόγος

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ